Onderwijsaanbod

Dalton onderwijs

Leerlingen die kiezen voor Daltononderwijs op de Nieuwe Molenaarslaan, worden gestimuleerd initiatief te nemen. Niet alleen bij de schoolvakken, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld door een actieve rol te spelen in de leerlingenraad, toneel en dans, poëzie en literatuur, de gebouwencommissie of de medezeggenschapsraad. Onze Dalton leerlingen vinden het leuk meer van zichzelf te laten zien, om hun talenten te ontdekken en daar krijgen ze binnen deze onderwijsvorm alle ruimte voor.

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, vrijheid, samenwerken, reflectie en effectiviteit

Dit zijn de vijf kernwaarden in het daltononderwijs.

Op het HLML Dalton leer je zelfstandig aan het werk te gaan, ga je samenwerken met andere leerlingen en je leert zelf plannen met de Plenda, onze schooleigen agenda. Je krijgt de vrijheid en de verantwoordelijkheid om je schoolwerk (taken) naar eigen inzicht te plannen. De docenten volgen je leerproces en sturen soms bij, als dat nodig is. Elke dag heb je een ‘daltonuur’, een uur waarin je zelf een keuze kunt maken aan welk vak je gaat werken.

Meer informatie over het daltononderwijs is terug te vinden op de site www.dalton.nl. Daar is ook informatie te vinden over de Nederlandse Dalton Vereniging, waar het HLML Dalton bij is aangesloten.

Is daltononderwijs op de HLML voor iedereen?

Wij gunnen elke leerling daltononderwijs. Dalton leidt op tot Doelgerichte, Autonome, Lerende, Toekomstgerichte, Onderzoekende en Nieuwsgierige leerlingen. Leerlingen die zich verantwoordelijk willen voelen voor hun eigen manier van leren en vraagstukken eerst zelf willen onderzoeken, voordat ze om hulp en uitleg vragen, voelen zich dan ook thuis op onze mooie daltonschool. En als je dat nog wilt leren? Juist dan zit je ook goed bij ons, want wij helpen onze leerlingen deze vaardigheden te ontwikkelen.

Hier werken we met een laptop

We vinden het belangrijk dat leerlingen goed worden voorbereid op de toekomst. Digitalisering speelt hierbij een belangrijke rol. Om hier goed mee om te leren gaan, werken we met laptops in de klas. Voor de organisatie hiervan zijn we een samenwerking aangegaan met The Rent Company. Zij bieden speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop, incl. service, garantie en schade- en diefstaldekking. Lees hier meer over de aanschaf van een laptop en The Rent Company.

Schoolkosten

Hier vindt u een overzicht van de te verwachten schoolkosten HLML Dalton.

Download de brochure Inschrijven Financiële hulp

Dalton onderwijs wordt gegeven op deze locaties

Zit jij in groep 8?