Procedure aanmelden

Zien we je snel in de brugklas?


Beste leerling van groep 8 en ouder(s)/verzorger(s),

Zoals bekend is er sinds het schooljaar 2020/2021 sprake van een lotingsprocedure in de Haarlemmermeer. Dit houdt in dat loting zal plaatsvinden indien de aanmeldingen bij een of meer VO-scholen hiertoe aanleiding geven. Hoe inschrijven en aanmelden bij een VO-school gaat, lees je hieronder:

Als leerling schrijf je je in bij de VO-school van je eerste keuze. Let op! Om je inschrijving geldig te maken, moet je naast het inschrijfformulier van de VO-school van je eerste keuze ook het Aanmeldformulier Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer invullen.

Op dit aanmeldformulier geef je ook aan welke school (naast je eerste keuze) je tweede of derde keuze is. Dit is belangrijk, wanneer je onverhoopt wordt uitgeloot voor de school van je eerste keuze.
Dit aanmeldformulier is vanaf half januari aanwezig op jouw basisschool en zal door de leerkracht van groep 8 worden verstrekt. Zit je niet op een basisschool in de Haarlemmermeer, dan heeft jouw juf/meester toch deze formulieren voor de Haarlemmermeer. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de VO-school van je eerste voorkeur.

Het aanmeldformulier en het inschrijfformulier

Hoe dat papieren aanmeldformulier eruit ziet, kun je HIER alvast digitaal bekijken.
Er is een uitleg waarin je precies kunt nalezen hoe je het aanmeldformulier moet invullen, deze vind je door HIER te klikken.
Heb je vragen, dan kun je deze het beste eerst stellen aan je eigen meester of juf, maar op deze plek vind je alvast de antwoorden op veel gestelde vragen over de lotingsprocedure in de Haarlemmermeer.

Je mag natuurlijk ook contact opnemen met de contactpersonen van het HLML:
Locatie Tweetalig: mevr. E. Sartori
E.Sartori@Haarlemmermeerlyceum.nl

Locatie Dalton: mevr. L. Koning
L.Koning@haarlemmermeerlyceum.nl

Hieronder tref je het inschrijfformulier van het Haarlemmermeer Lyceum. Het is de bedoeling deze in te vullen, te printen en samen met het officiële aanmeldformulier in te leveren bij de leerkracht van groep 8. Jouw juf of meester zorgt ervoor dat dit inschrijfformulier en het aanmeldformulier bij ons terechtkomt voor 13 maart 17.00 uur. Woon je buiten Haarlemmermeer, dan stuur je zelf beide formulieren op naar de VO-school van je eerste keuze. Op het moment dat jouw inschrijfformulier samen met het aanmeldformulier bij ons is ingeleverd en wij bieden het onderwijs dat bij jouw advies past, dan ben je officieel aangemeld.

Inschrijfformulier Aanvulling inschrijfformulier TopsportTalentStatus

Leerjaar 2 of hoger

Zit je al op de middelbare school en wil je een overstap maken naar het Haarlemmermeer Lyceum? Ook voor leerjaar 2 of hoger kun jij je aanmelden via het onderstaande inschrijfformulier. Na ontvangst zullen we contact opnemen om de rest van de procedure uit te leggen.

Inschrijfformulier Aanvulling inschrijfformulier TopsportTalent Status