Ik zit in groep 8

Ben je er klaar voor?


De overstap van de basisschool naar de brugklas is niet niks. Op het Haarlemmermeer Lyceum zorgen we ervoor dat je het straks heel erg gezellig gaat hebben. Fijn, want als jij je prettig voelt op je nieuwe school, maakt dat het leren meteen een stuk leuker, toch? Wat voor talenten jij ook hebt, er is bij ons altijd wel een onderwijsvorm die precies bij jou past en die zorgt dat je goed voorbereid bent op jouw toekomst. Op het Haarlemmermeer Lyceum kun je onderwijs volgen op mavo-, havo- en vwo-niveau.
Lees hier meer over ons tweetalig onderwijs en ons daltononderwijs.

Hoe meld ik me aan?


Is je keuze gemaakt en wil je je inschrijven? Met het inschrijfformulier hieronder kun je dit doen. Of je nu kiest voor dalton of tweetalig onderwijs, voor beide opleidingen is het advies van de basisschool het uitgangspunt voor toelating en plaatsing. Om je inschrijving geldig te maken, moet je naast het inschrijfformulier van onze school ook het Aanmeldformulier Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer invullen. Op dit aanmeldformulier geef je aan welke school naast je eerste keuze, ook je tweede of derde keuze is. Dit is belangrijk, wanneer je onverhoopt wordt uitgeloot voor de school van je eerste keuze. Dit aanmeldformulier is vanaf half februari aanwezig op jouw basisschool en zal door de leerkracht van groep 8 worden verstrekt. Zien we je snel in de brugklas?

Inschrijfformulier Procedure aanmelden Aanvulling inschrijfformulier TopsportTalentStatus

Ontdek onze scholen! Schrijf je in voor de diverse activiteiten!


Programma

HLML Tweetalig

HLML Dalton

Kennismaking voor groep 8

07
nov

Sneak Preview HLML Tweetalig. Hoe zou jouw leven eruit kunnen zien op onze school? Kom alvast een kijkje nemen, sfeer proeven en neem deel aan onze interactieve TTO experience!

Baron de Coubertinlaan Inschrijven

Kennismaking voor groep 8

01
nov

Zit je in groep 8 en wil je altijd al een keer rondlopen in een middelbare school? Ben je benieuwd of het Haarlemmermeer Lyceum een leuke school is? Schrijf je dan in voor de kennismakingsmiddag.

Nieuwe Molenaarslaan Inschrijven

Open huis

06
feb

Open Huis HLML Tweetalig

Baron de Coubertinlaan
07
feb

Open Huis HLML Tweetalig

Baron de Coubertinlaan

Informatieavond

10
jan

HLML Tweetalig International Students HLML TTO. Information evening for international parents about our bilingual program. Deze avond is bedoeld voor ouders van leerlingen die geen Nederlands spreken en meer informatie willen over het Nederlandse onderwijssysteem, ons NT2 programma en Tweetalig aanbod. De presentatie is in het Engels. De avond vindt fysiek plaats op het HLML Tweetalig. Indien u niet fysiek aanwezig kunt zijn, kunt u online deelnemen door op de button te klikken.

Baron de Coubertinlaan Online deelnemen
22
jan

HLML Tweetalig voor ouder(s) en leerlingen uit groep 8. Voor de leerlingen organiseren we deze avond proeflesjes. De presentatie voor ouders is in het Nederlands.

Baron de Coubertinlaan

Open huis

30
jan

Open Huis HLML Dalton

Nieuwe Molenaarslaan
31
jan

Open Huis HLML Dalton

Nieuwe Molenaarslaan

Informatieavond

15
jan

Informatieavond daltononderwijs voor ouder(s) en leerlingen. Voor de leerlingen organiseren we deze avond dalton- en Studium Excellentie proeflesjes.

Nieuwe Molenaarslaan Veel gestelde vragen

Leerjaar 2 of hoger


Zit je al op de middelbare school en wil je een overstap maken naar het Haarlemmermeer Lyceum? Ook voor leerjaar 2 of hoger kun jij je aanmelden via het onderstaande inschrijfformulier. Na ontvangst zullen we contact opnemen om de rest van de procedure uit te leggen.

Inschrijfformulier Aanvulling inschrijfformulier TopsportTalent Status

Verhuizen naar Haarlemmermeer?


Verhuist u van buiten deze regio naar de gemeente Haarlemmermeer en zoekt u een middelbare school voor uw kind?
Elke* leerling die naar de Haarlemmermeer verhuist, valt na inschrijving bij een van de scholen onder de “zorgplicht” van die school.
Dat betekent dat de leerling geplaatst wordt op de sc.hool van zijn/haar keuze of, als dat niet mogelijk is, we een plaatsing verzorgen op één van de andere scholen in de Haarlemmermeer.

*Dit betreft verhuizingen van buiten de regio naar de gemeente Haarlemmermeer. Een verhuizing binnen de regio Haarlemmermeer valt niet onder deze regel.

Lees meer over het HLML


Wil je meer lezen over het HLML, download dan hier onze brochure!

Download brochure